Τα ζυμαρικά είναι από τα πιο γνωστά πιάτα της ιταλικής γαστρονομίας και όχι μόνο. Ποια η διαφορά ανάμεσα στη φρέσκια πάστα και τα αποξηραμένα ζυμαρικά; Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται; Τα νιόκι ανήκουν στα ζυμαρικά; Παρέα με τον chef Βασίλη Πορή, δίνουμε απαντήσεις σε αυτές και άλλες απορίες που σχετίζονται με αυτή την τόσο σπουδαία πρώτη ύλη.
Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα EuroChef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Επίσης, είναι απόφοιτος της ελβετικής σχολής DCT στο τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έχει εργαστεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και εισηγητής επαγγελματικών σεμιναρίων μαγειρικής. Έχει εργαστεί ως executive chef στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΖΟΝΑΡΣ ενώ τώρα είναι executive chef στο Aegeon Hotel. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «για μάγειρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.