To food waste, απασχολεί ολοένα και περισσότερους τα τελευταία χρόνια και όχι τυχαία. Η σπατάλη του φαγητού δεν είναι μόνο ηθικό ή οικονομικό ζήτημα, αλλά επηρεάζει και το περιβάλλον, αφού αφορά άμεσα στην εξάντληση των φυσικών πόρων. Με τη βοήθεια της ταλαντούχας chef Ερασμίας Μπαλάσκα, θα δούμε μέσα από εμπνευσμένες συνταγές υψηλής γαστρονομίας, μοντέρνες τεχνικές, πρωτόγνωρους γευστικούς συνδυασμούς και έξυπνες ιδέες για τη σωστή διαχείριση των πολύτιμων πρώτων υλών, ώστε να διατηρούμε μια κουζίνα με μηδενικό food waste.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
H Ερασμία Μπαλάσκα αποφοίτησε από τη Σχολή LE MONDE το 2010 και μετρά ήδη 12 χρόνια επιτυχημένης πορείας στον χώρο της γαστρονομίας. Πραγματοποίησε τα πρώτα της βήματα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, το Meliá Athens και το Athenaeum Intercontinental, ενώ στη συνέχεια, εργάστηκε για 3 χρόνια ως Chef de Partie στο εστιατόριο Première δίπλα στον καταξιωμένο Γάλλο Jean-Charles Métayer, μαθαίνοντας τα μυστικά της γαλλικής κουζίνας.
Ακολούθησαν επτά συνεχόμενα χρόνια συνεργασίας με το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριο Funky Gourmet, κατέχοντας τη θέση της Head Chef. Σήμερα, παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και δημιουργίας μενού σε εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ μοιράζεται το πάθος της για τη μαγειρική πραγματοποιώντας σεμινάρια σε κορυφαίες σχολές γαστρονομίας της Ελλάδας.