Σύγχρονες τεχνικές που συνυπάρχουν αρμονικά με τις κλασικές, διαμορφώνοντας χορτοφαγικά εδέσματα ιδιαίτερου γαστρονομικού χαρακτήρα, επιλέγει να μας παρουσιάσει ο βραβευμένος chef, Γκίκας Ξενάκης. Μέσα από τη σύνθετη μαγειρική απλότητα που τον διακρίνει, δημιουργεί απολαυστικά πιάτα που θα ικανοποιήσουν και τις πιο υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις του από την ελληνική ύπαιθρο, η ενασχόληση με τη φύση, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα αλλά και η κουζίνα της μαμάς του, τον επηρέασαν πολύ αργότερα στη μαγειρική του φιλοσοφία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα. Αφού αποφοίτησε από τη LE MONDE, συνειδητοποίησε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Πέρασε από πολλές και σημαντικές κουζίνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου δούλεψε μαζί με σπουδαίους chef. Από το 2012 είναι Head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στη σχολή από όπου αποφοίτησε και πλέον διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, αποτυπώνοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.