Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.
Υποδεχόμαστε τo Κτήμα Μανωλεσάκη από τη Δράμα για μια μοναδική παρουσίαση και γευσιγνωσία των οίνων που παράγονται στο οινοποιείο. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει η κ. Βαρβάρα Μουζιούρα, Υπεύθυνη Παραγωγής.
Το ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αμπελουργία & οινοποίηση από το 1989 και βρίσκεται στην περιοχή της Αδριανής στη Δράμα.
Η έκθεση του αμπελώνα είναι βορειοδυτική και το κλίμα είναι ημι-ηπειρωτικό δηλαδή είναι ανάμεσα στο μεσογειακό και στο ηπειρωτικό κλίμα.
Η σύνθεση των ποικιλιών του αμπελώνα είναι για τις λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο.
Η σύνθεση των ποικιλιών του αμπελώνα είναι για τις ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχόμαυρο, Λημνιό και Pinot noir.
Εισηγήτρια : Μουζιούρα Βαρβάρα
Υπεύθυνη Παραγωγής