Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου ή P-F-C (Paros Farming Community), όπως είναι πλέον γνωστός, με έναν αιώνα ιστορίας στην πλάτη του, οινοποιεί με γνώση και διάθεση πειραματισμού τις γηγενείς ποικιλίες Μονεμβασιά και Μανδηλαριά, επαναπροσδιορίζοντας την πραγματική τους δυναμική.
Το PFC εστιάζει στην επιβίωση της αγροτικής παραγωγής στο νησί προσθέτοντας το στοιχείο της ανανέωσης και της νεωτερικότητας. Σκοπός είναι η επιβίωση των εξαιρετικών προϊόντων του Συνεταιρισμού.
Στο σεμινάριο αυτό θα δοκιμάσουμε τους εξαιρετικούς οίνους P-F-C που καθρεφτίζουν το σύνολο της νέας αμπελουργικής προσέγγισης και οινοποιητικής κουλτούρας. Το αποτέλεσμα είναι κρασιά που αποτυπώνουν τον αρχέγονο αμπελώνα της Πάρου και το κυκλαδίτικο terroir του, ενώ την ίδια στιγμή, επισφραγίζουν ότι η έννοια της Κοινότητας απέκτησε νέα, πιο δυναμική και σύγχρονη διάσταση.
Ο Δημήτρης Μανσόλας από το Paros Farming Community, θα βρεθεί στη σχολή LE MONDE για ένα αποκαλυπτικό tasting την Τρίτη, 26/11.