Τα όσπρια όπως και τα δημητριακά, αποτελούν ένα πραγματικό superfood της ελληνικής διατροφής. Είναι τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας, και αποτελούν βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής, ενώ προσφέρουν αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς. O chef Βασίλης Πορής, μας βοηθάει να κατανοήσουμε σωστά τις σημαντικές αυτές πρώτες ύλες, ώστε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τις δυνατότητές τους στη μαγειρική.
Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα EuroChef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Επίσης, είναι απόφοιτος της ελβετικής σχολής DCT στο τμήμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Έχει εργαστεί σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και εισηγητής επαγγελματικών σεμιναρίων μαγειρικής. Έχει εργαστεί ως executive chef στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ-ΖΟΝΑΡΣ ενώ τώρα είναι executive chef στο Aegeon Hotel. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου «για μάγειρες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.