Δεν αρκεί απλά να «πίνεις» ένα κρασί, αλλά να το απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε γεύσεις και αρώματα και να κατανοούμε σε βάθος, κάθε κρασί που δοκιμάζουμε. Η Οινολόγος της Σχολής μας, κ. Μαρία Τζίτζη, μας εισάγει στη γοητευτική διαδικασία της γευσιγνωσίας, αναλύοντας τις τεχνικές της, σε κάθε στάδιο. Γιατί, όσο καλύτερα γνωρίζουμε το κρασί, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόλαυση που μας χαρίζει. Την ημέρα του webinar, απλώς συνδεθείτε, ανοίξτε ένα μπουκάλι και απολαύστε τη γοητευτική διαδικασία της γευσιγνωσίας!
Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν ένα ή και τα δύο από τα κρασιά που θα δοκιμαστούν “ζωντανά”.
Tο webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.
Απευθύνεται στους σπουδαστές της Σχολής και σε υποψήφιους σπουδαστές οινικών τμημάτων της Σχολής και παρέχεται δωρεάν.
Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.
Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου. Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα. Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων.
Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη). Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).