Ένα εξειδικευμένο διήμερο 100% hands on masterclass ζαχαροπλαστικής, για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την παρουσίαση δύο ολοκληρωμένων μενού επιδορπίων εστιατορίου. Με την καθοδήγηση και επίβλεψη του βραβευμένου pastry chef-chocolatier,  Νικόλα Νικολακόπουλου, θα μάθεις να συνδυάζεις διαφορετικές γεύσεις, υφές και τεχνικές παρουσίασης σε advanced κάρτα επιδορπίων, από το pre-dessert στο dessert και το mignardise, ενισχύοντας τη γαστρονομική ταυτότητα ενός εστιατορίου.

Εξασφάλισε έγκαιρα τη συμμετοχή σου και  απόκτησε τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις τις ζαχαροπλαστικές σου δεξιότητες σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον εστιατορίου.

Πρώτη μέρα: Τετάρτη 18/02/2025, 09:55-16:15

Δεύτερη μέρα: Πέμπτη 19/02/2025, 09:55-16:15

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες & μάγειρες, σε σπουδαστές ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής τέχνης και σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την κάρτα των γλυκών στο εστιατορικό τους μενού.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και για τις δύο μέρες, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Ειδικές τιμές σε σπουδαστές και αποφοίτους LE MONDE.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το LE MONDE ΚΔΒΜ καθώς και έντυπες σημειώσεις των συνταγών που θα παρουσιαστούν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η είσοδος με τη στολή και τον επαγγελματικό σας εξοπλισμό.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

Εισηγητής:
Νικόλας Νικολακόπουλος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας – Pastry Chef και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας-Chef, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, και του Τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το παγωτό στη σχολή και τα εργαστήρια του Maison LENÔTRE στο Παρίσι. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εργαστήρια και εστιατόρια ως Chef pâtissier και Chocolatier.  Το ταξίδι του τον οδήγησε πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς έκανε αισθητή την παρουσία του στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Η εμπειρία του περιλαμβάνει συνεργασία με κορυφαία brands του κλάδου ως Multi-Ambassador, ενδεικτικά αναφέρουμε για τις Chocolate Academy Athens,  Pomati και Martellato. Σήμερα είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και Pastry Chef  Consultant στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ πολλές συνταγές και τεχνικές του, έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα γαστρονομικά περιοδικά. Διατηρεί επίσης τη δική του συμβουλευτική επιχείρηση, την NZ Pastry, που επικεντρώνεται στον σχεδιασμό γλυκών και επιδορπίων, τροφοδοτώντας πελάτες σε όλον τον κόσμο. Το 2022 κέρδισε τον τίτλο του Chocolate Master της ΝΑ Ευρώπης, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά κατατάχθηκε στους 3 πρώτους του διαγωνισμού World Chocolate Masters. Με έντονη δέσμευση στην καινοτομία και την παροχή εξαιρετικών γευστικών εμπειριών, ο Νικόλας Νικολακόπουλος συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής και της σοκολάτας.

 
το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
18/02/2025 - 09:55-16:15
Κόστος: 490€

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.