Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίσαμε στον κύκλο σεμιναρίων επαγγελματικής γαστρονομίας της Σχολής, τον chef της Πρεσβευτικής Οικίας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Kaito Hayashi, σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την παραδοσιακή ιαπωνική κουζίνα, Washoku.
Μέσα από την προετοιμασία και την παρασκευή τριών συνταγών – μελιτζάνα, τομάτες και σπανάκι σε ιαπωνική μαρινάδα, φαγκρί nigiri και σκουμπρί σε σάλτσα miso – ο chef μοιράστηκε με τους σπουδαστές μας τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας, μιας κουζίνας στην οποία πρωταγωνιστεί η απλότητα, τα φρέσκα υλικά και οι ισορροπημένες γεύσεις.
Οι σπουδαστές μας είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με παραδοσιακές ιαπωνικές τεχνικές μαγειρικής, όπως είναι: η παρασκευή σούσι, η τέχνη της σωστής κοπής και διαχείρισης των υλικών, και να δοκιμάσουν αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις.
Ευχαριστούμε θέρμα τον chef κ. Kaito Hayashi για την ευγενική του συμμετοχή και τη διάθεσή του να μοιραστεί την τέχνη του μαζί μας, τον μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Ko Shiratori που ανέλαβε τη διερμηνεία στα ελληνικά και την κ. Κατερίνα Τσαγκαράκη από το πολιτιστικό τμήμα της Πρεσβείας, για τη γεναιόδωρη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκπαιδευτικής δράσης, μιας δράσης που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη συμβολή της γαστρονομίας στη σύνδεση δύο λαών.
Ευχαριστούμε πολύ!