01/04/2012
Αναστάσιος Αλέξιάδης, chef και καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE
Ταλιατέλες με σάλτσα μπολόνια και αρωματικά λαχανικά
Προετοιμασία : 15’ , Μαγείρεμα : 30’
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι
80 ml ελαιόλαδο
300γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (ή κιλότο) – ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ψιλοκόψει σε πολύ μικρά κομμάτια, αλλά όχι να το περάσει από τη μηχανή του
κιμά. Αν έχουμε καλό κοφτερό μαχαίρι το ψιλοκόβουμε εμείς
200γρ. αρωματικά λαχανικά (ξερό κρεμμύδι, πράσο, καρότο, σέλερι) ψιλοκομμένα
150ml λευκό ξηρό κρασί
100γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας με τους χυμούς τους, ψιλοκομμένα
1κουτ. Σούπας πελτές ντομάτας
3 κουτ. Σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (τα φύλλα)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε κατά μέρος, ζεστά.
Σε μία άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρέας και τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε
για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει ελαφρώς το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό
για να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι τα υλικά να γλασαριστούν και το κρέας να μαλακώσει. Νοστιμίζουμε
με αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.