Success stories

Spyros Mihalitsianos

March 10, 2016 - Success stories

Απόφοιτος  Zαχαροπλαστικής – Aρτοποιίας 2005


O Σπύρος Μιχαλιτσιάνος αποφοίτησε από το τμήμα Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και Αρτοποιίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE το 2005. Στη συνέχεια παρακολούθησε συνεχή σεμινάρια στη γαλλική σχολή DGF. Σήμερα είναι ιδιόκτητης της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων MELOSA.
Ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική περίπου 14 χρόνια.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της ζαχαροπλαστικής;

Από μικρό παιδάκι με θυμάμαι μέσα στο εργοστάσιο να κοιτάζω τους άλλους πώς φτιάχνουν τα όμορφα και λαχταριστά γλυκά, έτσι όσο μεγάλωνα, έφτιαχνα και εγώ τα δικά μου. Τα ζαχαροπλαστεία MELOSA είναι οικογενειακή επιχείρηση. Ασχολείται ο πατέρας μου περίπου 30 χρόνια και εγώ συνέχισα την τέχνη. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και έχω πάθος με τη ζαχαροπλαστική.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Θεωρώ πως η LE MONDE ήταν και είναι η κορυφαία σχολή στην Ελλάδα, είναι σωστά οργανωμένη και το σημαντικότερο με πολύ καλές επιλογές στους καθηγητές.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Ζαχαροπλαστικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Πηγαίνω πολύ συχνά στην Ιταλία για σεμινάρια παγωτού και στη Γαλλία στη σχολή DGF για διάφορα σεμινάρια πάνω στη ζαχαροπλαστική.

Πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Η εμπειρία στο εξωτερικό με έχει βοηθήσει αρκετά. Μαθαίνω συνέχεια νέα για τις τάσεις της ζαχαροπλαστικής.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Όπως είπα και πιο πάνω ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική από πολύ μικρός.

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Δεν θεωρώ πως υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα γιατί απλά αν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα τα προσπερνάς.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Να έχει πάθος και όρεξη για τη δουλειά του.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Τα ζαχαροπλαστεία MELOSA εφαρμόζουν σύστημα διαχείρισης και υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων (HACCP) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000: 2005. Πιστεύουμε στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών αφού οι πελάτες μας μπορούν να συναντήσουν την πολύ καλή σχέση τιμής-ποιότητας. Δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα σε σχέση με τις τιμές μας διότι από την αρχή της λειτουργίας μας έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην αγορά.

Απρίλιος 2013

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.