Διακρίσεις

First place at the International Gastronomy Festival, with 21 medals

April 3, 2006 - Διακρίσεις

Με ‘‘εκρηκτική’’ επιτυχία για την σχολή LE MONDE στέφθηκε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2006 που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της EXPRO 2006.

Οι συμμετοχές ήταν πολύ περισσότερες από κάθε άλλη φορά και σε επίπεδο σχολών, αλλά και σε επίπεδο επαγγελματιών και εταιριών. Συγκεκριμένα , για άλλη μια χρονιά η σχολή μας κατέλαβε την 1η θέση, και το κύπελλο της πολυνίκης σχολής, ανάμεσα στις ιδιωτικές και δημόσιες σχολές, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο που κατέχει για αρκετά χρόνια τώρα.

 

Η παρουσία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του Υπουργού Τουρισμού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, τόσο κατά την έναρξη του φεστιβάλ όσο και κατά την απονομή των μεταλλίων, επιβεβαίωσε το ολοένα αυξανόμενο κύρος του διαγωνισμού αλλά και την ευχή όλων μας ώστε να δοθεί η ανάλογη προσοχή της πολιτείας στην γαστρονομία και στους ανθρώπους που την περιβάλουν.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού, την πρώτη ημέρα η σχολή μας αγωνίσθηκε σε 10 κατηγορίες με 18 συμμετοχές και κατόρθωσε να αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια όλων των παρευρισκομένων και συνάμα 12 μετάλλια και 2 επαίνους (6 χρυσά , 2 αργυρά , 4 χάλκινα), επιβεβαιώνοντας από την αρχή ότι θα έχει και πάλι ηγετικό ρόλο στον διαγωνισμό.

Η δεύτερη και η τρίτη ημέρα του διαγωνισμού, κύλησαν με λιγότερες κατηγορίες σπουδαστών και με αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών αλλά και ένα απρόσμενο γεγονός την Κυριακή το μεσημέρι. Ο χώρος της έκθεσης εκκενώθηκε μετά από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας για 2 περίπου ώρες, αλλά αυτό δεν έκαμψε καθόλου την σχολή μας όπου σε 8 κατηγορίες συνολικά, και 14 συμμέτοχες, κατόρθωσε να αποσπάσει 9 μετάλλια και 3 επαίνους (5 χρυσά, 3 αργυρά, 1 χάλκινο), επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι τελικά η βόμβα λεγότανε LE MONDE, λόγω της εκρηκτικής επιτυχίας της στο διαγωνισμό.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού, έγιναν οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές, παρουσία του υπουργού τουρισμού κ. Αβραμόπουλου, με την σχολή μας να κατακτά συνολικά 11 χρυσά, 5 αργυρά , 5 χάλκινα και 5 επαίνους και να αναδεικνύεται η καλύτερη και πολυνίκης σχολή που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό.

Ευχόμαστε κάθε χρόνο, ο ετήσιος διαγωνισμός γαστρονομίας να γίνεται ολοένα και καλύτερος προσφέροντας στους σπουδαστές και τους επαγγελματίες εμπειρίες αναλλοίωτες στον χρόνο, αναγνώριση και αναβάθμιση του επαγγέλματος μας, που τόσο το χρειάζεται.

Οι σπουδαστές που πήραν τα βραβεία:

Χρυσό μετάλλιο πήραν οι σπουδαστές: Σπύρος Αρτελάρης στην καλλιτεχνική παρουσίαση επεξεργασίας βουτύρου. Ντούτσιας Βάιος, Καταρτσής Κώστας, Γιώργος Οικονομίδης, Ιωάννα Μπουρλόκα στην κατηγορία πιάτο με καρέ αρνί. Χρήστος Καραγιαννίδης στην καλλιτεχνική παρουσίαση νεκρής ζύμης. Κώστας Ιραντζιδιάκης στην καλλιτεχνική παρουσίαση – σκάλισμα λαχανικών, φρούτων. Θάλεια Ροιλίδη, Νίκος Πολιτάκος, Χρήστος Γωγός, Ιωάννης Στεφανίδης, στην παρουσίαση κρύων ορεκτικών. Νίκος Σκόρδος, Απόστολος Κοράκης στο πρωινό ξενοδοχείου με φρέσκα αβγά. Αλεξάνδρα Τακορίδη, Βαγγέλης Πασχάλης στην παρουσίαση σκαλιστών λαχανικών. Άλκηστη Κράλλη, Γιώργος Νταλαγιώργος, στο ατομικό εστιατορικό γλυκό. Πέτρος Χρυσικός, Βασίλης Κιρκιμπολάκης στην παρουσίαση τούρτας ντεκόρ. Ελένη Καλούση, Ιωάννα Ζούρα στο συνδυασμό φρέσκων σαλατικών με ελληνικό τυρί και ελαιόλαδο. Σπύρος Αρτελάρης, Ιωάννα Φλωρεντιάδου στο ζεστό εστιατορικό γλυκό.

Αργυρό μετάλλιο: Ευαγγελία Ντιμέρη στη καλλιτεχνική επεξεργασία και σκάλισμα φρούτων και λαχανικών. Γιώργος Μαδιανός, Αντώνης Δρακουλάκης στα δημιουργικά πιάτα με βάση τη φέτα, σαλάτα, ορεκτικό, επιδόρπιο. Γιώργος Χαλεπλής, Παναγιώτης Μαζιώτης στην ιταλική κουζίνα, ζεστό – κρύο πιάτο. Χάρης Καββαδίας, Χριστόφορος Βλάβης στο ατομικό εστιατορικό γλυκό.

Χάλκινο μετάλλιο: Ιωάννα Φλωρεντιάδου στην καλλιτεχνική παρουσίαση γαμήλιας τούρτας ντεκόρ. Γιώργος Οικονομίδης, Ιωάννα Μπουρλόκα στο πιάτο με καρέ αρνί. Κώστας Τσαμπαράς, Σταμάτης Διακοστεργάκης στο πρωινό ξενοδοχείου με βάση τα φρέσκα αυγά. Θεόδωρος Υφαντής, Μαρίνα Κούτση στη παρουσίαση κρύων παρασκευών από μους.

Επαίνους: Χρήστος Γωγός, Ιωάννης Στεφανίδης, στη παρουσίαση κρύων ορεκτικών για 6 άτομα. Λάζαρος Δεμερτζόγλου, Θωμάς Νικολαίδης, Νίκος Τζουγανάκης στα δημιουργικά πιάτα με βάση τη φέτα, σαλάτα-ορεκτικό-επιδόρπιο. Γεώργιος Μουμούρης, Βίκη Αλεξανδροπούλου στη παρουσίαση σκαλιστών λαχανικών. Ντίνα Σταμούλη, Γιάννης Ζωγράφος, στο ζεστό εστιατορικό γλυκό.

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.