Activities & Events

LE MONDE at Gastronomy Days 2015

May 25, 2015 - Activities & Events

gastronomy days le monde (5) Για μια ακόμη χρονιά σπουδαστές και καθηγητές εκπροσώπησαν επάξια τη σχολή LE MONDE, συμμετέχοντας από Παρασκευή 22 ως και Κυριακή 24 Μαΐου στις «Ημέρες Γαστρονομίας 2015» στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι σπουδαστές μας φόρεσαν τη στολή τους και το καλύτερο τους χαμόγελο και συμμετείχαν σε όλα τα live cooking sessions, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του αιθρίου του μουσείου. Εκεί, μαγείρεψαν chefs οι οποίοι δημιουργούσαν νόστιμες συνταγές χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών παραγωγών. Φέτος τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός ήταν η περιφέρεια της Πελοποννήσου και όλες οι συνταγές είχαν τη γεύση και το άρωμα της πελοποννησιακής γης.

Στα live cooking sessions συμμετείχαν και οι δικοί μας καθηγητές, Μιχάλης Ντουνέτας και Βασίλης Πορής, οι οποίοι εμπνεύστηκαν συνταγές από τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και διαλέξεις στις οποίες συμμετείχαν και δικοί μας καθηγητές. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Μαΐου η διατροφολόγος Θεοδώρα Καλογεράκου και ο chef Ηλίας Αναστασιάδης έλαβαν μέρος στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Οι σύγχρονες υπερ – τροφές της Πελοποννησιακής γης» και αμέσως μετά ακολούθησε ο οινολόγος Ηλίας Διαμαντόπουλος, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο με θέμα «Ο Πελοποννησιακός Αμπελώνας».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές μας που βοήθησαν στα live cooking sessions, τους καθηγητές που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και τους συνοδούς – καθηγητές, κ. Παπαχρήστο, κ. Αποστόλου, κ. Καπασάκη και κ. Παρασκευόπουλο που βοήθησαν στο τριήμερο των εκδηλώσεων.

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.