Success stories

Giorgos Zacharoglou

April 10, 2016 - Success stories

Απόφοιτος Hotel Management 2000


Ο Ζαχάρογλου Γιώργος σπούδασε διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE. Τώρα κλείνει 10 χρόνια εργασίας στο Le Meridien Limassol Spa & Resort στην Κύπρο, όπου ξεκίνησε να δουλεύει ως σερβιτόρος και τώρα κατέχει τη θέση του Assistant Food & Beverage Manager.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;

Επέλεξα τη συγκεκριμένη ειδικότητα γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ ωραίο να εργάζεσαι σε ένα ξενοδοχείο! Το περιβάλλον, ο κόσμος, οι τουρίστες, οι εγκαταστάσεις. Υπάρχει πολύς κόσμος που ζηλεύει τη δουλειά μας.

 Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Ήταν ο πιο γνωστός και σε λογική τιμή.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα hotel management συνέχισες τις σπουδές σου εξωτερικό;

Ναι συνέχισα. Πήγα στο HIM στο Montreux της Ελβετίας που ήταν μια τεράστια εμπειρία και σίγουρα δεν θα είχα καταφέρει αυτά που κατάφερα χωρίς να είχα πάει εκεί.

 Αν ναι, πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στην μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Ήταν καθοριστική.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκομαι στην Κύπρο και εργάζομαι στο Le Meridien Limassol Spa & Resor

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Σαν μειονέκτημα θα έβλεπα σίγουρα το ότι εργάζεσαι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, είναι κάτι που το συνήθισα βέβαια και σαν πλεονέκτημα το ότι μπορείς να εργάζεσαι διπλά στη θάλασσα, γνωρίζεις πολύ κόσμο και μπορείς να αλλάζεις μέρη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Πρώτο το χαμόγελο! Είναι το πιο σημαντικό. Δεύτερο εργατικότητα που ισχύει για όλες τις δουλειές φυσικά και τέλος θετικότητα!

 Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη δουλειά. Είναι πολύ ευχάριστη όμως αν και εφόσον σου αρέσει. Το πιο σημαντικό είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις, και να το κάνεις ευχάριστα!

Απρίλιος 2013

Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.