Τhe seminar is addressed to LE MONDE students. Admission is free, reservation is required at 210 8211700 or by filling out the form below.
Κατάγεται από τη Θάσο και διαμένει στην Αθήνα από το 1970, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Οινολογίας με 37ετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει διατελέσει επί 14 έτη καθηγητής εφαρμογών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Οινολογίας & Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ έχει εργαστεί για πολλά συναπτά έτη ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Η επαγγελματική του εμπειρία αποκτήθηκε σε βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος παραγωγής και σε οινοποιεία, ως εξωτερικός συνεργάτης. Παράλληλα, εργάστηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Από το 1995, συνεργάζεται σε προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με ΚΕΚ και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής και εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Από το 2004, διατέλεσε υπεύθυνος καθηγητής του πρώτου τμήματος εκπαίδευσης Οινοχόων – Sommelier στην Ελλάδα, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Τα “Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του Οινοχόου”, είναι το τρίτο του βιβλίο. Έχει ακόμα συγγράψει τα “Ο οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο”, “Γνωρίζοντας τα Τρόφιμα” και “Μικροβιολογία & Υγιεινή στην Επαγγελματική Εστίαση, για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία”, όλα των εκδόσεων Les Livres du Tourisme. Κατά καιρούς αρθογραφεί σε περιοδικά του επαγγελματικού του χώρου.Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με θέματα τροφίμων-ποτών και οίνου. Έχει συμμετάσχει ως γευσιγνώστης σε επιτροπές αξιολόγησης κρασιών. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).