What is HACCP and what are its basic principles? What points in the food production process should the professional cook take into account? We analyze all the possible risks related to the stages of the food production process, while at the same time, evaluate the seriousness and determine the control measures that must be observed, in a three-day, specialized seminar.
Day one: Monday 09/03/2020
Day two: Monday 16/03/2020
Day three: Monday 23/03/2020
Special prices for LE MONDE students & graduates. Reservation is required at 210 8211700 or by filling out the form below.
Κατάγεται από τη Θάσο και διαμένει στην Αθήνα από το 1970, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Οινολογίας με 37ετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει διατελέσει επί 14 έτη καθηγητής εφαρμογών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Οινολογίας & Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ έχει εργαστεί για πολλά συναπτά έτη ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Η επαγγελματική του εμπειρία αποκτήθηκε σε βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος παραγωγής και σε οινοποιεία, ως εξωτερικός συνεργάτης. Παράλληλα, εργάστηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Από το 1995, συνεργάζεται σε προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με ΚΕΚ και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής και εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Από το 2004, διατέλεσε υπεύθυνος καθηγητής του πρώτου τμήματος εκπαίδευσης Οινοχόων – Sommelier στην Ελλάδα, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Τα “Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του Οινοχόου”, είναι το τρίτο του βιβλίο. Έχει ακόμα συγγράψει τα “Ο οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο”, “Γνωρίζοντας τα Τρόφιμα” και “Μικροβιολογία & Υγιεινή στην Επαγγελματική Εστίαση, για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία”, όλα των εκδόσεων Les Livres du Tourisme. Κατά καιρούς αρθογραφεί σε περιοδικά του επαγγελματικού του χώρου.Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με θέματα τροφίμων-ποτών και οίνου. Έχει συμμετάσχει ως γευσιγνώστης σε επιτροπές αξιολόγησης κρασιών. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).