Ο Ιωάννης Κίκιρας αποφοίτησε από τη σχολή LE MONDE, το 2011. Η πρώτη του επαγγελματική εμπειρία, ξεκίνησε με την πρακτική του στο ξενοδοχείο Pentelikon. Στη συνέχεια, συνέχισε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπου άρχισε να βλέπει αυτό το επάγγελμα και αυτήν την τέχνη, με άλλο μάτι. Εκείνη την περίοδο, είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι το Μιλάνο και να εργαστεί στο Unico restaurant (Michelin star) σαν stage ζαχαροπλάστης. Επόμενος σταθμός ήταν το Ντουμπάι, όπου εργάστηκε στο Armani Hotel στο Burj Khalifa, όπως και στο Atmosphere restaurant. Μετά, ακολούθησε το Λονδίνο και το εστιατόριο L’atelier de Joel Robuchon (Michelin Star), όπου εκεί πλέον κατάλαβε πόσο όμορφο αλλά και δύσκολο είναι, να δίνεις τα πάντα για χάρη της υψηλής γαστρονομίας. To 2016, είχε τη χαρά να κάνει εξειδίκευση στον τομέα της καραμέλας στη Γαλλία και στον τομέα της σοκολάτας στο Βέλγιο. Σήμερα, είναι Αssistant Chef Pâtissier στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE.