Fine water Masterclass by DOUBIA – αρχές γευσιγνωσίας νερού.
Ένα σεμινάριο που μπορεί να παρακολουθήσει τόσο ο σύγχρονος bartender, όσο και ένας barista, ένας sommelier, αλλά και κάθε είδους γευσιγνώστης από τον χώρο της εστίασης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν πως το νερό δεν είναι απλώς…νερό, αλλά ένα προϊόν απόλαυσης με ποιοτικά και μη χαρακτηριστικά, συγκεκριμένες σταθερές και ξεκάθαρη γεύση. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι διαφορετικές κατηγορίες εμφιαλωμένου νερού, όπως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, θα οριοθετηθεί το πλαίσιο και η σημειολογία της γευσιγνωσίας νερού, θα καταρριφθούν αρκετοί μύθοι γύρω από το νερό, θα συζητηθούν οι τρόποι που μπορεί να ενσωματωθεί στη γαστρονομία καθώς και η εν γένει χρησιμότητά του, θα παρουσιαστούν και θα δοκιμαστούν οργανοληπτικά 9 διαφορετικά εμφιαλωμένα νερά – ήπια και ανθρακούχα- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Γιάννης Κοροβέσης, μας εισάγει στον μαγικό και άγνωστο χώρο της γευσιγνωσίας νερού.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Ο Ιωάννης Κοροβέσης, βρίσκεται στον χώρο της εστίασης εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, προσεγγίζοντας την πολύπλευρα. Είναι καθηγητής της σχολής LE MONDE, ιδρυτής του Bitterbooze.com, σύμβουλος επιχειρήσεων εστίασης, συντάκτης για θέματα που αφορούν στο ποτό, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής για Cognac και Sherry από τα αντίστοιχα συμβούλια του Jerez de la Frontera και του Cognac, και πιστοποιημένος Water Sommelier.