Γνωρίστε τις πλέον σύγχρονες τεχνικές και εξελίξτε τις γαστρονομικές σας γνώσεις με το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Advanced Professional Programme in Culinary Arts που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη σχολή LE MONDE και τη γαλλική σχολή FERRANDI-Paris. Ο chef – συντονιστής του προγράμματος, Μάκης Καλόσακας, θα μοιραστεί μαζί μας σε μια δίωρη ενημερωτική παρουσίαση, συνταγές του προγράμματος που έχουν διακριθεί για τη γευστική και αισθητική τους καινοτομία.
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές & απόφοιτους μαγειρικής LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Συνέχισε τις σπουδές του ως υπότροφος στην École Supérieure de Cuisine Française Ferrandi (E.S.C.F. Ferrandi) στο Παρίσι. Έχει εργασθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διακριθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας, τόσο ως διαγωνιζόμενος, όσο και ως προπονητής των ομάδων της LE MONDE. Έχει διδάξει στην Κρατική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE. Επίσης, έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση σειράς εκπομπών μαγειρικής στην κρατική τηλεόραση, στη συγγραφή συνταγών και άρθρων σε περιοδικά γαστρονομίας και ασχολείται συστηματικά με το food styling – editing.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων «Μαγειρεύοντας α’ & β’», «Ελληνική Μαγειρική Παράδοση», «Οι Διάσημες Συνταγές του Κόσμου», «μαγειρεύουμε, η δημιουργία», έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση των βιβλίων του Michel Roux «τα αβγά» και «ζύμες, αλμυρές & γλυκές», καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στην επιμέλεια της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Pierre Hermé «ph 10 ζαχαροπλαστική pierre hermé», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.