Ο Παναγιώτης Γιακαλής, διακεκριμένος executive chef, βραβευμένος με αστέρι Michelin, απόφοιτος της LE MONDE και καθηγητής μαγειρικής, μοιράζεται με τους σπουδαστές της Σχολής τη διαδρομή και τη μεθοδολογία που ακολούθησε για να κατακτήσει την πολυπόθητη διάκριση. Από τις πρώτες σκέψεις, αναζητήσεις, εμπνεύσεις και τον αρχικό σχεδιασμό, στις δοκιμές και την προσαρμογή που απαιτείται για να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος. Η φιλοσοφία του σπουδαίου Έλληνα chef και το γαστρονομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί, θα παρουσιαστούν με όχημα την ιστορική και γευστική αναδρομή, τη γευστική δοκιμή κι ανάλυση ενός εκ των πιο εμβληματικών του δημιουργιών. Προτείνεται σε όλους όσοι έχουν υψηλούς στόχους και θέλουν να εμπνευστούν και να οργανώσουν την προσπάθεια τους!
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο εστιατόριο Σπονδή για περίπου 6 χρόνια, δουλεύοντας με τους chef Jerome Serres και Arnaud Bignon, ενώ ανέλαβε τη θέση του chef για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο Cavo Tagoο στη Μύκονο από το 2010 έως και το 2011. Συνέχισε, αναλαμβάνοντας τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου Ammos του Sani Βeach Hotel και από το 2012 έως σήμερα, βρίσκεται στη θέση του Executive Chef στο ξενοδοχείο The Μargi στη Bουλιαγμένη, έχοντας υπό την εποπτεία του τα εστιατόρια Malabar και Patio όπου φετος κέρδισε και ένα αστέρι Michelin. Υπό την επίβλεψή του έχει και το εστιατόριο Krabo αλλά και το εστιατόριο Ακτή,ιδιοκτησίας των αδελφών Γιάγκο και Θοδωρή Αγιοστρατίτη. Το εστιατόριο Malabar έχει βραβευτεί 7 φορές από τον έγκυρο οδηγό του fnl με ένα αστέρι και μια φορά από το Αθηνόραμα με βραβείο ελληνικής κουζίνας. Τo εστιατόριο Patio, εκτός απο το αστέρι Michelin, έχει βραβευτεί 7 φορές με 2 αστέρια από τον οδηγό fnl και 7 φορές με χρυσό σκούφο από το Αθηνόραμα, τα τελευταία έξι χρόνια.