Ο βραβευμένος chef και καθηγητής της Σχολής, Γκίκας Ξενάκης, μοιράζεται μαζί μας τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική προσέγγιση για την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στην εντοπιότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Μέσα από συνθέσεις που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της νέας ελληνικής κουζίνας, αποτυπώνει με καινοτόμο τρόπο, τόσο γευστικά όσο και αισθητικά, τη γαστρονομική μας παράδοση χαρίζοντάς μας μια fine dining εμπειρία με ξεκάθαρες ελληνικές αναφορές.
Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις του από την ελληνική ύπαιθρο, η ενασχόληση με τη φύση, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα αλλά και η κουζίνα της μαμάς του, τον επηρέασαν πολύ αργότερα στη μαγειρική του φιλοσοφία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα. Αφού αποφοίτησε από τη LE MONDE, συνειδητοποίησε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Πέρασε από πολλές και σημαντικές κουζίνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου δούλεψε μαζί με σπουδαίους chef. Από το 2012 είναι Head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στη σχολή από όπου αποφοίτησε και πλέον διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, αποτυπώνοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.