Food friends – γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσόγειο
9 Ιανουαρίου, 2014 - Νέα, ανακοινώσεις
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου το εργαστήριο μαγειρικής της LE MONDE πλημμύρισε με γεύσεις και αρώματα από μεσογειακές κουζίνες στη διάρκεια του σεμιναρίου με τίτλο «Γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσόγειο» που παρουσίασε ο chef κ. Αναστάσιος Αλεξιάδης.
Οι φίλοι της μαγειρικής που παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζονται και να δοκιμάσουν τις παρακάτω συνταγές:
- Πράσινες ελιές πανέ τηγανητές με γλάσο ροδιού (Αλγερία)
- Σαλάτα μεζουάρ με ψητά λαχανικά, φρέσκο κόλιανδρο και αρωματικά (Αίγυπτος)
- Μικρά φελάφελ με γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο (Λίβανος)
- Παέγια βαλενθιάνα (Ισπανία)
- Kibe hile (Χίλε) (Συρία)
- Μίνι παλμιέ με κρέμα ροκφόρ (Γαλλία)
- Αρνίσιες σπάλες γεμιστές με χαλούμι και λιαστή τομάτα με σάλτσα κουμανταριάς (Κύπρος)
- Μπουρεκάκια μελιού με αμύγδαλα και φουντούκια (Μαρόκο)
- Κνεφέ ή κιουνεφέ ή κουνεφέ ή κονάφα (Ιορδανία)
Τα σεμινάρια Food friends συνεχίζονται με ακόμη περισσότερα θέματα!