O Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International 2022 κατακτώντας τη 2η θέση!
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά στη Ρενς (Reims) της Γαλλίας, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, με συμμετοχές σχολών από όλον τον κόσμο.
Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν οι σπουδαστές της Σχολής LE MONDE, Αθανασία Σκιαδά και Χριστόφορος Νάκος, καταφέρνοντας να αναδειχθούν στη δεύτερη θέση! Οι δύο διαγωνιζόμενοι δημιούργησαν ένα αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής Grand Est, εντυπωσιάζοντας τόσο με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις όσο με τον επαγγελματισμό τους, την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από μια ομάδα Γάλλων chef & pastry chefs βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France).
Την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων ανέλαβαν οι επικεφαλής των τομέων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της Σχολής, κύριοι Μάκης Καλόσακας και Χάρης Ψιλόπουλος, καθώς και ο καθηγητής μαγειρικής της Σχολής Γκίκας Ξενάκης.