Πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί; Ποια διαφορά έχει στη γεύση και τα αρώματα ένα λευκό κρασί δεξαμενής από ένα λευκό βαρελίσιο; Πόσες αποχρώσεις του ροζ μπορούμε να ξεχωρίσουμε σε ένα κρασί; Είναι αλήθεια πως τα γλυκά κρασιά μας μεθάνε πιο εύκολα; Τι γεύση έχουν οι φυσαλίδες; Πόσο μας βοηθάει ένα ποτήρι στη γευσιγνωσία; Αυτά και άλλα πολλά, θα μας απασχολήσουν… δοκιμάζοντας κρασιά από την κάθε κατηγορία.
Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου. Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα. Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων.
Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη). Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).