Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος “Οινολογία” και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια του μαθήματος και οινολόγο κα.Καρβελά Ε.
Στην «Οινότρια Γη», στις παρυφές της λίμνης του Μαραθώνα, καλλιεργούνται περί τα 200 στρέμματα αμπελώνα, με τις ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Syrah και Αγιωργήτικο, μόνον ερυθρές, να καλλιεργούνται βιολογικά και με πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.
Το έδαφος και οι χαμηλές θερμοκρασίες λόγω του υψόμετρου, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ωρίμανση των σταφυλιών.Το σύγχρονο οινοποιείο στο οποίο ξεναγήθηκαν οι σπουδαστές της σχολής είναι μικρής δυναμικότητας και αξιοποιεί έναν μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή οίνων ανώτερης ποιότητας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη ξενάγηση και την εγκάρδια φιλοξενία.