Ο bar & restaurant manager είναι το στέλεχος του εστιατορίου, που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία ενός εστιατορίου ή bar. Συντάσσει τη λίστα φαγητού και κρασιού, επιβλέπει το service, προγραμματίζει τις κρατήσεις και είναι γενικότερα υπεύθυνος για την άριστη λειτουργία της επιχείρησης.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών που διευθύνουν εστιατόρια, bar και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης. Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και καταφέρνει να μυήσει τους σπουδαστές στα μυστικά ενός απαιτητικού και ελκυστικού επαγγέλματος.
Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες
o Εισαγωγή στη θεωρία αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών
o Τρόποι ανάμιξης Cocktail
o Γαρνιτούρες
o Mixology
o Κλασικές και μοντέρνες παρασκευές cocktails ανά κατηγορία ποτού.
o Μπύρες – Service – Γευσιγνωσία
o Μοριακά Cocktails
o Mediterenean bartending
o Home made products
o Εργαστήριο μαγειρικής για δημιουργία gourmet συνοδευτικών για cocktails
o Ιστορία αμπέλου
o Βασικές αρχές αμπελουργίας
o Οινοποιήσιμες ποικιλίες
o Λευκή – Ερυθρή οινοποίηση
o Ελληνική και Διεθνής Νομοθεσία
o Οινοχοϊα – Service κρασιών
o Διαχείριση κάβας
o Συνδυασμός φαγητών – κρασιών
o Δημιουργία λίστας κρασιών
o Πωλήσεις κρασιών
o Γευσιγνωσίες Ελληνικών ποικιλιών
o Γευσιγνωσίες Διεθνών ποικιλιών (Γαλλία , Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λοιπές χώρες)
o Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου
o Προετοιμασία εστιατορίου (miseenplace)
o Στήσιμο τραπεζιών ανάλογα με τα προσφερόμενα εδέσματα
o Artdelatable
o Πρακτική εξάσκηση σε όλους τους τρόπους σερβιρίσματος (Αγγλικός, Γαλλικός, Ρώσικος, Οικογενειακός, Βιεννέζικος κ.ο.κ)
o Προετοιμασία και στήσιμο Buffet
o Ειδικά Service – VIP Service
o Σύνθεση καταλόγου εστιατόριου – Σύνθεση εδεσματολογίου
o Υγιείνη και Ασφάλεια χώρων
o Βασικές αρχές Haccp
o Διοίκηση προσωπικού εστιατορίου
o Πωλήσεις εστιατορίου
o Προμήθειες – Έλεγχος εμπορευμάτων
o Κοστολόγηση Έλεγχος παρασκευασμάτων
o Έλεγχος τροφίμων και ποτών (F&BControl)
Διάρκεια Προγράμματος
Πλεονεκτήματα Προγράμματος Εξειδίκευσης LE MONDE